La Quaresma segons el cardenal Carlos Amigo

Cada any la basílica de la Concepció de Barcelona convida per Quaresma conegudes personalitats eclesiàtiques perquè imparteixin una conferència. Enguany aquesta bonica església gòtica de l’Eixample ha comptat amb la presència del cardenal Carlos Amigo Vallejo, que el diumenge 23 de març va parlar sobre El papa Francesc i l’ofici de ser cristià. Qüestions actuals i preocupacions de sempre.

Davant d’uns oients expectants que omplien la nau de gom a gom el purpurat va proposar una visió vital i entusiasta de la Quaresma. Va descriure aquest temps litúrgic com un moment per viure la gràcia de la penitència, però una penitència joiosa, oberta a la vida: “Hem de pensar en el germà, no podem caure en el pessimisme ni amargar la vida als altres. Allunyem-nos de l’odi, l’enveja, la difamació i la crítica destructiva! Déu viu en cadascú de nosaltres, però el nostre ego ens enverina i ens pren la vida. Només el perdó, l’amistat i la confiança ens fan estar en pau.”

El cardenal va insistir sobretot que el cristià ha de defugir l’acttiud agra davant la vida. “Seria com empastifar de cendra els pans i peixos que Jesús dóna a la multitud, o com fer la traveta al paralític que Jesús acaba de guarir… El cristià ha de viure amb confiança i il·lusió!”

Podeu llegir l’article íntegre descarregant-vos-el en PDF

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!