La presidenta dels Focolars demana a l'ONU "inventar la pau"

La presidenta del moviment dels Focolars, Maria Voce, ha participat en el debat sobre la promoció de la tolerància i la reconciliació, desenvolupat a la seu de les Nacions Unides, a Nova York. Tot recordant les paraules de la fundadora del moviment, Chiara Lubich, ha demanat tenir el valor d’“inventar la pau”.

Maria Voce ha participat juntament amb altres líders religiosos per ajudar a identificar estratègies que promoguin societats pacífiques i inclusives com una alternativa a les forces que alimenten l’extremisme violent.

La seva intervenció ha començat recordant com en els orígens del moviment dels Focolars hi havia “l’esforç per la regeneració del teixit social”, principalment quan Chiara Lubich i les seves primers companyes van decidir “arriscar la vida per alleujar el patiment dels pobres”.

Voce ha assenyalat l’experiència “contínua i fecunda” que suposa la trobada entre cultures i religions en el moviment dels Focolars. Ha dit que és “un diàleg exigent i compromès, però que es mostra com un camí vàlid per obtenir una civilització en la qual tots es reconeguin lliures, iguals i germans”.

La successora de Chiara Lubich ha comentat la participació de la fundadora dels Focolars en el simposi Cap a la unitat de les nacions i la unitat dels pobles, celebrat el 1997. En aquella ocasió, Lubich va proposar “estimar la pàtria dels altres com la pròpia, fins a l’edificació de la fraternitat universal”. Després dels atemptats de l’11 de setembre del 2001 i les intervencions militars a l’Afganistan i a l’Iraq, va animar a tenir el valor d'”inventar la pau”.

Ha acabat el temps de les ‘guerres santes‘. La guerra mai no és santa, i mai no ha estat. Déu no la vol. Només la pau és veritablement santa, perquè Déu mateix és la pau”, ha dit Voce.

La presidenta dels Focolars ha acabat apel·lant a la “regla d’or” que uneix religions i tradicions culturals, i ha demanat que les religions puguin ser aquella “comunitat que comparteix i dóna sentit a les alegries i patiments de l’home d’avui, encaminant-ho tot a la realització de l’única i universal família humana”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!