Hi ha un defecte molt estès que és no voler solucionar de forma immediata els problemes que afecten la relació entre les persones quan aquesta s’ha vist alterada. Jesús, sempre molt atent als detalls, ho veu, i amb una molt hàbil pedagogia ens ensenya com fer-ho i seguir el camí adequat. La frase és contundent: “Si el teu germà peca, ves a trobar-lo i parleu-ne vosaltres dos sols” (Mt 18,15). Jesús vol que actuem així, amb aquesta discreció, sense escampar una crítica innecessària que origina un mal que s’estén de forma injusta, ja que de cop abunden els comentaris que passen de boca en boca i fan mal. Jesús vol que ens traguem de sobre aquest defecte.

La resposta està a fer el possible per rehabilitar l’altre i no deixar-lo pitjor de com ens l’hem trobat, fer-ho amb delicadesa i respecte, afrontant el mal i reconduint-ho tot cap al bé, allà on serà un fet el penediment, la reconciliació i el perdó. I, en el mateix relat, afegeix: “Si no et fa cas, cerca dos o més testimonis i, si encara no fa cas, parla’n amb la comunitat reunida” (Mt 18,17).

La pedagogia de Jesús pretén sobretot recuperar la persona, rehabilitar-la i fer-la apta per a una normal convivència en pau. Que malament que ho fem quan retraiem en públic els defectes dels altres, quan abans de corregir algú primer ho anem a contar a mig món! Que malament que ho fem quan volem fer mal a algú i cerquem qui ens ajudi a fer-ho! És d’allò més pervers tenir sempre la intenció de fer mal a algú, de menysprear-lo o deixar-lo en ridícul davant tothom, fent que el verí que portem a dintre infecti tot allò que troba. Transformem-ho tot amb la pedagogia de Jesús que es basa sempre en l’amor.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!