“En aquest darrer any, hem viscut amb dolor múltiples situacions que estan precaritzant la situació dels treballadors i treballadores de les nostres ciutats i pobles”, relaten des de la delegació de Pastoral Obrera de la diòcesi de Terrassa en un comunicat del Primer de Maig que han fet públic.

Entre altres raons remarquen els conflictes en algunes empreses (salaris congelats, retallades en les condicions laborals, marxa d’empreses i acomiadament de plantilles), les dificultats dels migrants que treballen en l’economia submergida, l’increment especulatiu i abusiu del preu dels lloguers d’habitatges, l’increment dels tipus d’interès i dels béns bàsics de consum, les violències (sobre les dones, sobre els joves, a les feines), la sinistralitat laboral o l’atur.

Tot i que es valora positivament l’increment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) i l’actualització de les pensions, l’entrada al Congrés dels Diputats d’una ILP per regularitzar els migrants a l’Estat espanyol, la llei d’habitatge o la lenta reducció de l’atur registrat.

Des de la Pastoral Obrera de Terrassa destaquen que la Doctrina Social de l’Església apunta un camí a seguir i, en particular, recorden el missatge del papa Francesc en la Jornada Mundial de la Pau de l’1 de gener del 2022: “És més urgent que mai que es promoguin a tot el món condicions laborals decents i dignes, orientades al bé comú i a la cura de la creació. Cal assegurar i sostenir la llibertat de les iniciatives empresarials i, alhora, impulsar una responsabilitat social renovada, perquè el benefici no sigui l’únic principi rector.”

La Delegació de Pastoral Obrera de Terrassa i els moviments especialitzats d’Acció Catòlica, MIJAC, JOC, ACO, es comprometen “a ser sensibles i estar al costat d’aquells que pateixen situacions de precarietat o sinistralitat laboral al territori de la nostra diòcesi. També som agents educadors dels infants, joves i adults i volem aportar els valors de la dignitat i la justícia per a tothom”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!