L’Acadèmia Mariana de Lleida ha rebut la col·lecció de medalles d’advocacions de la Mare de Déu, de sants, de relíquies i d’altres, recollides al llarg dels anys per Maria Dolors Graell i donades l’any 2009 a la parròquia del Carme.

La col·lecció la integren 2.084 medalles de diferents indrets del món col·leccionades per Graell al llarg de la seva vida, i que va decidir donar a la parròquia del Carme amb ocasió del seu cinquantenari.

Considerant que la col·lecció de medalles de Maria Dolors Graell és un tresor digne de ser ben conservat, exposat i estudiat, la parròquia, amb el vistiplau dels donants i de comú acord amb la Junta Directiva de l’Acadèmia Mariana, ha decidit fer aquest traspàs, donat que la missió que desenvolupa l’Acadèmia permet garantir millor la conservació i difusió de la col·lecció.

Les medalles estan distribuïdes en 48 panells folrats de vellut vermell, conservats en vuit capses, entre elles una arqueta de fusta treballada i una vitrina-expositor. La col·lecció està catalogada i informatitzada gràcies a la feina d’Isabel Biosca, Maria Pilar Oliva i Francesc Comaposada.

La col·lecció es va mostrar al públic per primer cop els dies 15 i 16 de juliol del 2021 a l’Espai Mossèn Joan de la parròquia del Carme coincidint amb la seva festa patronal i va ser visitada, entre moltes altres persones, pel bisbe Salvador i el bisbe emèrit Joan.

El proper 8 de desembre es podran veure a l’Oratori de la Verge Blanca de l’Acadèmia després de l’Eucaristia de la Solemnitat de la Immaculada Concepció.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!