La Parròquia de Santa Anna de Barcelona exhibirà

La Parròquia de Santa Anna de Barcelona acollirà, des del proper 24 de març, una relíquia d’Óscar-Arnulfo Romero. La peça serà exposada en aquest temple, situat a prop de la Plaça de Catalunya, coincidint amb el 35è aniversari de la mort de qui va ser arquebisbe de San Salvador. L’acte de col·locació es farà després de la Missa que s’hi celebrarà a les 20.00 hores el mateix dimarts 24 de març. La relíquia de Romero, una tela de les que cobreixen el calze, havia estat en poder del bisbe castrense de El Salvador, que també va ser assassinat, i havia estat heretada en última instància per l’actual bisbe auxiliar de San Salvador Gregorio Rosa Chávez,. Ara fa un any, el sacerdot català Enric Planas, que va treballar molts anys a la Santa Seu i que viatjava sovint a l’Amèrica llatina per gestionar la Xarxa Informàtica de l’Església (RIIAL), va decidir donar-la a la Parròquia de Santa Anna (Carrer Santa Anna, 29) de Barcelona, on podrà ser visitada sempre que l’església estigui oberta.
Monsenyor Planas, que va ser director de la Filmoteca Vaticana i que acaba de guanyar el Premi Bravo de la Conferència Episcopal Espanyola per la seva trajectòria en el món de la comunicació, ha explicat aquest dimecres, a Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, que la seva amistat amb Rosa Chávez va facilitar que li regalés la peça. La donació es fa pública tot just l’endemà que el Papa Francesc reconegués el martiri de Monsenyor Romero i, per tant, aprovés la beatificació de l’arquebisbe de San Salvador assassinat el 24 de març de 1980 mentre presidia una Eucaristia. Quan va morir, Óscar Romero va deixar impregnada la seva sang a la també anomenada pàl·lia, la tela que cobreix el calze.
Sobre Óscar Romero, Enric Planas ha explicat, a partir de la relació personal amb ell, que “era una persona molt cordial, molt oberta i amb una rica experiència de comunicació social”. El prevere català ha dit que va parlar amb l’actual rector de la Parròquia de Santa Anna de Barcelona, Peio Sánchez, i li va dir que, “ara que tenim més a prop la beatificació d’Óscar Romero, aquesta relíquia podrà ser objecte de culte no només per a una persona”. Planas també ha recordat que la relíquia, que està emmarcada i es pot obrir, ha estat propietat de dos bisbes màrtirs.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!