El dissabte 11 de novembre passat va tenir lloc, a la Casa de l’Església, la 12ena Trobada d’Animadors de la Litúrgia, organitzada per la Delegació de Litúrgia. Es tracta d’un encontre anual de totes les persones que col·laboren en les celebracions litúrgiques a les parròquies i comunitats de la nostra diòcesi.  

El títol va ser “La importància de la música, per a la vida i per a la pregària litúrgica”. Aquesta sessió va servir per deixar constància que la música no és un luxe sinó un element que ens permet expressar-nos i comunicar-nos a nosaltres mateixos. En concret, en la celebració litúrgica, fomenta el sentit comunitari identificant-nos com a Poble de Déu. L’assemblea litúrgica amb la participació comuna en els gestos, aclamacions i cants manifesta la seva condició de Poble aplegat per a la lloança a Déu. Per aquest motiu, cal cercar l’excel·lència musical, això sí, tenint en compte les limitacions de cada parròquia. 

L’objectiu d’aquesta trobada és oferir un espai de formació a aquests animadors en benefici de tota la comunitat. 

Enguany, la xerrada ha anat a càrrec d’Andreu Martínez o.s.b., monjo de Montserrat, que coordina les trobades d’animadors de cant de la litúrgia que es fan a l’Abadia montserratina. 

La jornada va comptar amb la presència del bisbe Agustí a l’hora de la salutació i la pregària inicial.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!