La Mostra de Cinema Espiritual comença una nova etapa

Ràdio Estel i Catalunya Cristiana se sumen a la difusió de la XI Mostra de Cinema Espiritual, que es fa del 6 al 23 de novembre.

La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions Institucionals, assumeix per primer any l’organització de la Mostra de cinema espiritual, per tal de contribuir a la difusió i a la consolidació d’un esdeveniment que enguany es du a terme per onzena vegada. La Mostra presenta 12 de les pel·lícules més interessants del cinema espiritual i religiós actual. Fidels a l’estil d’anys anteriors, les pel·lícules aniran precedides de la presentació a càrrec d’especialistes, que permetran aprofundir i comprendre les claus del film i anar més enllà en la reflexió. La Mostra, nascuda amb vocació de diàleg interreligiós i cultural, pretén aprofundir sobre la presència de la dimensió espiritual en la cultura audiovisual. En aquest enllaç podeu descarregar-vos el programa en PDF

Amb el lema El misteri de l’amor, es presenta la Mostra d’aquest any, coordinada com sempre pel professor i capellà Peio Sánchez. Amb aquest enfocament, es visiten històries sobre l’amor de joventut, la disposició a donar la vida, la resistència de l’amor, l’amor com a agraïment o l’amor com a camí de redempció.

El cartell vol reflectir aquesta experiència entre l’amor diví i l’amor humà. Per això s’ha triat una imatge de paternitat i filiació, la cara del nen mirant a l’horitzó infinit a la platja, amb una iconografia que recorda L’arbre de la vida de Terrence Malick. La mà del pare donant suport i animant, aquí ens ve a la memòria el quadre de Rembrandt El retorn del fill pròdig i la interpretació que va fer de les mans Henri J. Nouwen.

Pel·lícules escollides

Per als alumnes de Primària, s’han escollit dues pel·lícules: El Petit Àngel per als alumnes de 1r a 3r, i la famosa Malèfica que permet una re-interpretació de La bella dorment del bosc per als alumnes de 4t, 5è i 6è també de Primària. Per als joves d’ESO i Batxiller s’han seleccionat cinc títols que van des dels que tenen més èxit comercial, com Gravity i 12 anys d’esclavitud, fins a les que són més explícitament cristianes com Incondicional, Un Déu prohibit i Blanca com la neu i vermella com la sang, aquesta última sense estrenar encara.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!