El dilluns 19 de febrer, l’associació de veïns l’Harmonia del Carme de Reus va presentar una denúncia a la Guàrdia Urbana per un acte de vandalisme contra la capella de la Mare de Déu del Carme (ubicada a la façana del número 5 del carrer Alt del Carme). L’atac, que com expliquen els veïns podria haver estat per “motius religiosos”, ha deixat la imatge molt malmesa, i ha obligat l’associació a retirar-la de la capella en prevenció d’altres actes vandàlics i per restaurar-la. 

Un acte de “menyspreu” al simbolisme religiós i cultural

Josep Machado, vocal de la junta veïnal, ha manifestat que la Mare de Déu del Carme té les mans trencades, li han tret la corona, i “estava col·locada contra la paret”, un fet que, com diu, és un dels principals greuges per als veïns, que ho veuen com un acte de “menyspreu” al simbolisme religiós i cultural que representa la imatge. Tot i que encara no s’ha pogut fer una anàlisi completa que quantifiqui els danys i el cost de la restauració, el mateix Machado ha fet una crida a l’Ajuntament perquè n’assumeixi una part del cost, ja que les capelles són de propietat municipal.

D’altra banda, l’associació de veïns l’Harmonia del Carme de Reus ha demanat que s’augmenti la vigilància i la seguretat en una zona on fa uns anys fins i tot els mateixos veïns van impulsar patrulles ciutadanes. Com han explicat, aquest ja és el segon atac a una imatge religiosa, ja que la capella del carrer de Sant Benet ja va rebre l’impacte d’una pedra contra el vidre, tot i que en aquella ocasió la figura no va quedar afectada. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!