La manca de feina continua destrossant famílies

“Un treball amb condicions poc dignes no dignifica la persona.” Àngels Valls, responsable del programa de Formació i Inserció Laboral de Càritas diocesana de Barcelona, valora amb aquestes paraules l’estat actual del mercat de treball, el nou retrat del qual el va fer ahir l’Enquesta de la Població Activa (EPA). Més enllà de les dades que recull aquest informe de l’INE, Àngels Valls considera que “hi ha moltes persones que malgrat tenir un salari no poden cobrir totes les seves necessitats bàsiques: és molt important vetllar per la qualitat de l’ocupació”.

El 71% de les persones ateses per Càritas en edat laboral estan a l’atur. Conscients que la manca de feina destrossa les famílies i les aboca a l’exclusió social, des de Càritas es va posar en marxa fa quatre mesos el projecte Feina amb Cor. El servei acompanya i assessora de forma personalitzada aturats i aturades de llarga durada, un col·lectiu que segons l’EPA d’aquest primer trimestre del 2014 ha augmentat en 49.300 persones més a tot l’Estat Espanyol (representa el 60% del total de persones a l’atur).

Des de Feina amb Cor també s’acompanya de forma prioritària famílies on tots els seus membres estan a l’atur (creixen en 53.100 llars més; un total de 1.978.900 a tot l’Estat) i persones sense feina i amb familiars al seu càrrec. La majoria de les persones que recorren a Feia amb Cor tenen entre els 40 i 60 anys, edat que precisament coincideix amb la de les persones que estan al capdavant de l’economia familiar.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!