La Direcció General d’Afers Religiosos del Departament de la Presidència ha atorgat el 10è Memorial Cassià Just a Elisabeth Attar Lheure, compromesa a favor del diàleg interreligiós i interconviccional que ha exercit la major part de la seva tasca a Catalunya a través de l’Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós, el Centre Unesco de Catalunya, la Comunitat Bahá’í, el Grup de Diàleg Interreligiós Monàstic i diferents institucions internacionals.

La seva incansable tasca li ha estat reconeguda per l’Estat francès, que li va concedir la condecoració francesa de “Chevalier de l’Ordre National du Merité” de la mà del president Chirac i pel Rotary Club Internacional, que li va atorgar la medalla Paul Harris Fellow. Ha estudiat Dret Públic a la Universitat de París i d’Orleans, Ciències Polítiques a París. Políglota, ha estat traductora de persa (farsi/dari) i a l’Afganistan. De confessió bahá’í és filla de refugiat i exiliat.

Inspirada pel Parlament de les Religions del Món i la seva Declaració “Cap a una ètica mundial: una declaració inicial” (Chicago, 1993), ha destacat pel seu compromís internacional en favor d’una cultura de pau i de drets humans a través del diàleg interreligiós per crear les condicions de possibilitat d’una humanitat compartida viable. També cal subratllar la seva tasca de promoció del diàleg interreligiós entre els interns i les internes de les presons.

Políglota, ha estat traductora de persa (farsi/dari) i a l’Afganistan. De confessió bahá’í és filla de refugiat i exiliat

El jurat, presidit per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, està integrat pel director general d’Afers Religiosos, Carles Armengol; el president del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, Francesc Torralba i Roselló; la directora de l’equip de recerca ISOR de la UAB, Maria del Mar Griera, i la investigadora de l’Institut Bar elona d’Estudis Internacionals Eva Sylvia Fortes.

MEMORIAL CASSIÀ JUST

L’any 2010 el Govern de la Generalitat de Catalunya va crear el Memorial Cassià Just, amb la voluntat de reconèixer persones o institucions que s’han significat per les aportacions a la construcció d’un espai comú de convivència de la pluralitat d’opcions religioses. El guardó del Memorial Cassià Just consisteix en una obra d’art original que serà lliurat el 22 de novembre en el transcurs d’un acte al Palau de la Generalitat.

Cassià Just i Riba va ser abat de Montserrat de 1966 a 1989. Monjo, músic, de mentalitat oberta i esperit conciliar en la figura de Cassià Just convergeixen tres dimensions íntimament lligades: l’home espiritual, l’home de mentalitat hospitalària i obert, i home compromès amb la cultura, la llengua i la tradició catalanes i la defensa dels drets de la pàtria.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!