La germana Paciencia Melgar rep el Premi Mundo Negro a la Fraternitat

Paciencia Melgar rep dissabte 31 de gener el Premi Mundo Negro a la Fraternitat 2014 pel seu treball sanitari i de promoció de la dona fet a l’Hospital Sant Josep i a l’escola Alfonsa Cain, a Monròvia (Libèria).

La germana Melgar, missionera de la Immaculada Concepció, ha estat guardonada per la seva feina en la cura i atenció als malalts de l’hospital, des que va arribar-hi el 2003. El funcionament d’aquest centre, dirigit pels Germans de Sant Joan de Déu, es va veure afectat pel virus de l’Ebola que va provocar la mort de bona part del personal sanitari. Entre ells el germà Miguel Pajares i la germana Chantal, també missionera de la Immaculada Concepció. La mateixa germana Melgar es va infectar, però va superar la malaltia en un centre d’internament liberià.

Paciencia Melgar també rep el premi per l’atenció a les dones liberianes a l’escola Alfonsa Cavin, on moltes joves sense formació han tingut una preparació professional.

Aquesta religiosa de Guinea Equatorial succeeix en aquest guardó la congolesa Angelique Namaika, que treballa amb les dones refugiades a Dungu a causa de la violència que pateix l’est de la República Democràtica del Congo.

La revista Mundo Negro concedeix des del 1994 el Premi a la Fraternitat, que s’atorga cada any a les persones que destaquen per la defensa dels drets humans, del medi ambient, la promoció de la democràcia, de la cultura o dels valors africans, així com pel treball a favor dels col·lectius desfavorits.

El lliurament del premi es lliura en el marc de la 27a edició de la Trobada d’Antropologia i Missió, que organitza Mundo Negro i els missioners combonians. En aquesta ocasió la trobada té com a lema “La salut a l’Àfrica, més enllà de l’Ebola” i té com a objectiu posar el focus en la realitat sanitària del continent, posant l’accent en els reptes als quals han de fer front milions d’africans.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!