El 23 de setembre passat, el Patronat de la Fundació Organisme Benèfic Assistencial (OBA), entitat canònica de l’arxidiòcesi de Barcelona, va inaugurar un nou centre residencial per a joves de 16 a 21 anys: el Centre Residencial Beat Tarrés i Claret. Situat a la plaça dels Jardins d’Elx, s/n de Barcelona, s’ha creat per acollir els infants i adolescents que no poden tornar amb la seva família d’origen, o bé no és aconsellable que ho facin. En aquesta nova residència, podran continuar la seva formació integral en els àmbits personal, espiritual, social, formatiu i laboral. 

L’acte d’inauguració el va presidir el conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano, i va comptar amb la presència del bisbe auxiliar de Barcelona Javier Vilanova. Com van explicar els membres del patronat, aquest centre complementarà a la perfecció la tasca de la residència de la Immaculada, on hi van infants de 3 a 16 anys amb problemes sociofamiliars. D’aquesta manera, se’ls ajudarà en el procés d’obtenció d’emancipació i plena autonomia. 

La Fundació OBA va ser fundada l’any 1946 pel beat Pere Tarrés i Claret i pel Dr. Gerard Manresa, amb l’objectiu d’atendre malalts de tuberculosi. Amb aquest propòsit van crear la clínica de la Mercè. Quan es va erradicar la malaltia, conscients que els cristians estan cridats a tenir cura dels més fràgils, van impulsar la creació d’una residència per a la gent gran, i una altra, la Immaculada, per a infants i adolescents. Ara, amb el nou centre Residencial Beat Tarrés i Claret, els membres de la fundació continuaran acompanyant les persones que viuen en la precarietat, i els podran ajudar de més a prop a aconseguir la seva emancipació. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!