El 27 de setembre, el Museu de Badalona va acollir l’acte de presentació de l’acció social i els nous projectes de la Fundació Llegat Roca i Pi. Sota el nom de “Fem front a la vulnerabilitat a Badalona”, l’entitat va fer un repàs de tota la tasca realitzada durant l’any 2022 i va explicar que per arribar a més persones aquest 2023 han començat a materialitzar-se alguns projectes nous en aliança i se n’han ampliat els existents. 

Com va exposar Mar Alsamora, cap d’Acció Social de la fundació, sumant acció directa i indirecta, el 2022 es van acompanyar fins a 15.000 persones. Aquest gran nombre de persones s’han pogut ajudar en gran part gràcies al suport econòmic que la Fundació Llegat Roca i Pi realitza a entitats de la ciutat, a través de convenis de col·laboració. 

Pel que fa les noves aliances, Alsamora va manifestar que la majoria estan encaminades a l’objectiu de fer front al sensellarisme, fomentar la inserció laboral i a l’habitatge per a persones grans autònomes en situació de vulnerabilitat. Per fer-ho, la fundació col·labora amb entitats com Càritas diocesana de Barcelona, Sant Joan de Déu Serveis Socials, Formació i Treball, i la Fundació Llars Compartides. 

Un d’aquests nous projectes és el de “Fent Carrera”, que com va dir Alsamora, està adreçat a joves sense llar, on es treballa també el suport formatiu i la inserció laboral. 

L’acte el van tancar M. Carmen Expósito, regidora de Serveis Socials, i Jaume Aymar, president del Patronat de Roca i Pi. Aymar va destacar el compromís de la Fundació per les necessitats de les persones més vulnerables. Per la seva banda, Expósito va agrair la tasca de la fundació i de les entitats socials de Badalona en l’acompanyament a les persones en situació de vulnerabilitat. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!