La Fundació Formació i Treball consolida la seva presència a Barcelona i obre una nova Botiga Amiga amb Moda re- a la Ciutat Comtal. Amb la nova botiga, ubicada al carrer Gran de Sant Andreu, 204, Formació i Treball suma ja vint botigues repartides arreu del territori català; en concret, és la novena a Barcelona.

El projecte aposta per un espai de consum sostenible reutilitzant béns de segona mà i afavorint alhora la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social del territori. A més, els ingressos de l’establiment es destinaran a iniciatives de formació i inclusió laboral de col·lectius vulnerables.

La cadena Botiga Amiga de Formació i Treball forma part de la cooperativa Moda re-, projecte estatal impulsat per Càritas. Aquesta iniciativa empresarial sense ànim de lucre està destinada a la promoció de l’economia social i solidària a través de la reutilització, el reciclatge i la venda de roba usada, amb l’objectiu principal de generar ocupació social i sostenible.

Botiga Amiga Sant Andreu pretén trencar els estereotips que s’associen a les botigues de segona mà

Botiga Amiga Sant Andreu ha estat creada amb una imatge moderna i actual, que pretén trencar els estereotips que s’associen a les botigues de segona mà. Actualment hi treballen tres persones, dues amb contractes d’inserció i una persona d’estructura. Es tracta de la novena botiga al municipi de Barcelona, nou punts de venda als quals si afegim el córner Alcampo de Diagonal Mar gestionat per la Fundació, ofereix deu establiments comercials i competitius a la capital catalana.

A més, aquest nou establiment permet continuar ampliant la xarxa d’entrega social de roba i complements a persones i famílies en situació de vulnerabilitat ateses per la Fundació, facilitant així la proximitat. Alhora que impulsar una més gran confluència de col·lectius en aquestes botigues, atorgant-los la màxima dignitat i confidencialitat al lliurament.

Un model que promou i impulsa projectes d’alt impacte: social, cobrint una necessitat bàsica insuficient resolta i/o desenvolupant itineraris sociolaborals per a col·lectius en situació de vulnerabilitat; mediambiental, reduint la generació de residus i allargant el seu cicle de vida; econòmic, creant llocs de feina, sostenibles en el temps i dirigits en exclusiva a persones vulnerables; i comunitari, afavorint propostes de proximitat al i des del territori.

El projecte tèxtil de la Fundació Formació i Treball respecta i cuida les persones i el medi ambient

El projecte tèxtil de la Fundació Formació i Treball es basa en un model d’economia circular que respecta i cuida les persones i el medi ambient: aconsegueix generar llocs de feina en el territori, resol necessitats poc cobertes de roba en persones vulnerables i, a la vegada, redueix la generació de residus. Ara és més necessari que mai treballar per la conscienciació de la reutilització de la roba.

Una de les fites prioritàries de l’entitat en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de Nacions Unides, és el consum i la producció responsable. En aquest sentit, Formació i Treball gestiona tres plantes de tractament de roba i complements amb les quals aconsegueix un important estalvi d’emissions de CO2; l’any 2021 un total de 532.825 tones de CO2, que representen 21.313 tones tèxtils gestionades.

El projecte tèxtil de la Fundació Formació i Treball està compromès amb els disset Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que s’emmarquen dins de l’Agenda 2030 de Nacions Unides. Es tracta d’un pla d’acció perquè els governs, empreses i societat civil cooperin en cadascun dels objectius específics.

Els objectius específics en els quals treballa Formació i Treball estan focalitzats en els següents ODS: erradicar la pobresa a tot el món i en totes les seves formes (ODS1); aconseguir la igualtat de gènere i empoderar totes les dones i nenes (ODS5); promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom (ODS8); reduir la desigualtat en i entre els països (ODS10); garantir modalitats de consum i producció sostenibles (ODS12); adoptar mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes (ODS13); i enfortir els mitjans per implementar i revitalitzar l’aliança mundial per al desenvolupament sostenible (ODS17).

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!