El dimecres 25 d’octubre, més de 250 persones es van aplegar a la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona per celebrar una eucaristia d’acció de gràcies amb motiu dels 75 anys de la fundació Blanquerna-URL. La cerimònia, presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona, David Abadías, va comptar amb la presència del bisbe de Tortosa Sergi Gordo i de diverses personalitats dins de la fundació, com el rector de Santa Maria del Mar i expresident de Blanquerna, Salvador Pié, i l’actual president, Josep Maria Carbonell, entre d’altres.

Aquesta eucaristia és una de les tres iniciatives que la fundació ha organitzat per celebrar l’efemèride. La segona serà un concert que tindrà lloc a la basílica de la Sagrada Família el 15 de desembre, i finalment, s’està enllestint la publicació d’un llibre que recollirà la història de la institució però que no veurà la llum fins el segon semestre del curs.

Una fundació d’Església amb la missió de mantenir encesa la torxa de la fe en el món universitari i cultural

L’actual president de la fundació Blanquerna, Josep Maria Carbonell, va ser entrevistat al programa de Ràdio Estel La Caravana el dimarts 24 d’octubre, on va aprofitar per fer una valoració dels 75 anys de la fundació. Com va explicar, “el camí no ha estat fàcil”, ja que Blanquerna no es beneficia de cap subsidi públic, i “són les famílies les que financen els estudis dels seus fills”. Per aquest motiu, va reconèixer que l’efemèride “és un petit miracle que s’ha de preservar”.

Carbonell va recordar també els inicis de la fundació, nascuda el 1948 per prendre el relleu de l’escola diocesana d’ensenyament. Tot i que als inicis només era una escola de magisteri, a partir del 1991, juntament amb la Universitat Ramon Llull, va fer un gran salt, oferint nous graus i creant noves facultats. Això fa que es pugui considerar com una de les primeres universitats privades sense ànim de lucre i confessional de l’Estat espanyol. “Actualment som 7.000 estudiants, 700 professors, i intentem oferir una docència d’alta qualitat molt personalitzada, amb una educació integral pensada en la futura integració laboral”, va dir Carbonell. El president també va posar l’èmfasi en la missió de Blanquerna: “Si som una fundació d’Església és perquè tenim una missió, que és la de mantenir encesa la torxa de la fe en el món universitari i el món cultural.”

És per això que aquesta fundació universitària dona molta importància als valors a l’hora de formar els futurs professionals, perquè com va dir Carbonell, puguem “construir un món més just, més lliure i més humà”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!