La família

L’Església ha d’aprendre novament a explicar que la família és un gran do, bo i bonic. Així ho afirma el Pontifici Consell per a les Comunicacions Socials en anunciar el tema del missatge del papa Francesc amb motiu de la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials del 2015. El tema del missatge serà Comunicar la família, ambient privilegiat de la trobada en la gratuïtat de l’amor.

“El tema de la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials”, assenyala el Pontifici Consell, “continua en la línia del tema de l’any passat i entra en l’àmbit del que serà la matèria dels dos propers Sínodes: la família”. Davant dels reptes actuals, l‘Església està cridada a reflexionar sobre la importància de comunicar adequadament la bondat i rellevància de la família, autèntica escola d’amor cristià.

El missatge de la família, subratlla el Pontifici Consell, representa un desafiament per a l’home “ferit i desil·lusionat”, per al “cor de la societat ferida i cansada per tantes desil·lusions amoroses”. En aquest sentit, l’Església ha de trobar maneres per comunicar-ho. Segons l’organisme vaticà, “està cridada a trobar la manera de dir que la gratuïtat de l’amor, que s’ofereixen els esposos, apropa tots els homes a Déu i és una tasca engrescadora”.

La data de publicació del missatge complet serà per la festa de Sant Francesc de Sales, patró dels periodistes, el 24 de gener, i la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials se celebrarà el diumenge anterior a la festa de la Pentecosta. En aquest dia, 17 de maig, es crea consciència sobre aquesta tasca social i es prega perquè sigui duta a terme segons la voluntat de Déu. A més, es fa un reconeixement a les persones que desenvolupen aquest ofici i es motiva els fidels a donar suport materialment i espiritualment a les obres d’evangelització de l’Església a través dels mitjans de comunicació.

Aquesta jornada va ser establerta pel Concili Vaticà II en el decret Inter mirifica sobre els mitjans de comunicació social.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!