La basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona ha acollit diumenge 26 la Missa diocesana de clausura de la desena Trobada Mundial de les Famílies, que s’ha celebrat del 22 al 26 de juny amb el lema Amor familiar: vocació i camí de santedat.

En un ambient festiu, s’ha viscut la celebració amb espiritualitat, en comunió des del sagrament de l’Eucaristia i també amb obertura i balanç del que han estat aquests últims 4 dies llargs en què, des d’un format multicèntric, l’esdeveniment s’ha viscut a l’arxidiòcesi de Barcelona, com també a totes les Esglésies locals.

El bisbe auxiliar Sergi Gordo, que ha presidit la missa, ha destacat que la institució familiar és un gran instrument per a una societat millor i per a un món amb més amor: “L’ésser família és un recurs preciós, bellíssim, per a les nostres comunitats eclesials. Haver après a estimar-nos a l’escola que han estat les nostres famílies ens ajuda a compartir el nostre amor com a testimoni enmig dels que ens envolten, generant espais d’escolta i acollida.”

En la mateixa línia, Sergi Gordo ha fet una crida a enfortir la proximitat de l’Església a totes les realitats familiars, a fer un acompanyament de les parelles que es preparen per rebre el sagrament del matrimoni, i també al llarg del seu camí conjugal. També s’ha referit a les parelles que es troben en crisi, que han fracassat o que viuen una nova unió, i a la importància d’“oferir-los mètodes pastorals i propostes concretes”.

Moment de la connexió amb l’Àngelus del papa Francesc des del Vaticà. Foto: Agustí Codinach

Després de l’Eucaristia i d’uns minuts de música, s’ha fet la connexió amb l’Àngelus del Papa, que havia presidit el vespre anterior la Missa de clausura a nivell mundial a Roma. Com a comiat, el bisbe Sergi Gordo ha animat totes les famílies a sortir per testimoniar els valors que acullen i a contribuir a tot aquest treball compartit ara per l’Església, basat en la crida del Sant Pare a caminar junts.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!