El pròxim dissabte 15 de juny, la diòcesi de Terrassa compleix vint anys de la seva creació. Per aquesta raó, aquell mateix dissabte, se celebrarà una Missa, a les 11:00h, a la catedral. Tot seguit, a les 12:30h, hi haurà un gran refrigeri popular al pati de l’escola Vedruna-Vall de Terrassa.


La missa estarà presidida pel Nunci de Sa Santedat a Espanya i Andorra, Bernardito Cleopas Auza. També concelebraran el bisbe Salvador Cristau Coll, el Cardenal i arquebisbe de Barcelona Joan Josep Omella Omella, l’arquebisbe i Primat de Tarragona Joan Planellas Barnosell, entre altres bisbes.


Assistiran a la celebració autoritats polítiques com Jordi Ballart, alcalde de Terrassa; Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell; Carles Armengol, director general de la Direcció General d’Afers Religiosos; Carlos Cordón Núñez, alcalde de Cerdanyola del Vallés; Guillem Montagut, alcalde de Matadepera i altres.

La Diòcesi


La Diòcesi de Terrassa va ser erigida per Sant Joan Pau II el 15 de juny de 2004 amb la butlla Christifidelium salutem. Dies més tard, Mons. Josep Àngel Saiz Meneses va prendre possessió com a primer bisbe de la diòcesi. El 2021, després que el bisbe Josep Àngel fos nomenat arquebisbe de Sevilla, el Papa Francesc va nomenar Salvador Cristau Coll com a Bisbe de Terrassa i prengué possessió l’any 2022.


La diòcesi, tenint una extensió de 1.197,1 quilòmetres quadrats, és llar d’1.319.540 persones. Amb 53 municipis que formen part del seu territori, aquesta diòcesi està organitzada en 10 arxiprestats i consta de 120 parròquies. L’atenció pastoral és garantida per 123 preveres i 22 diaques. A més, també hi ha 319 religiosos, distribuïts en 10 comunitats masculines i 37 femenines; gairebé 60 catequistes i 18 seminaristes.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!