La crisi passa factura en la salut física i psíquica de les persones

La precarietat en l’habitatge passa factura a les persones en la seva salut física i psíquica. Aquesta és la conclusió de l’informe “Llar, habitatge i salut. Acció i prevenció residencial”, que Càritas diocesana de Barcelona ha fet en col·laboració amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona. S’ha presentat en roda de premsa i Carme Trilla, cap d’Acció Social de Càritas, ha dit que “la crisi porta una epidèmia de mala salut física i mental“. “Constatem la relació entre males condicions en habitatge i mala salut mental”, ha afegit.

Angoixa i depressió

2 de cada 3 persones que atén Càritas pateixen situacions d’angoixa, depressió, etc. Els infants també acaben somatitzant la pressió que implica viure en la precarietat: problemes relacionats amb l’alimentació, otitis o una mala salut mental són algunes de les dolències de què parla l’informe.

Ajuda de Càritas

El document posa de manifest que les ajudes econòmiques destinades a les famílies per pagar lloguers, hipoteques, subministraments, etc. s’han multiplicat per 4 en relació amb el 2007. S’ha passat de 0,5 milions d’euros als 2 milions. Durant el 2013, 11.000 persones hauran rebut ajuts de Càritas diocesana de Barcelona en concepte d’habitatge.

L’informe també explica que Càritas ofereix allotjament a 1.500 persones que no poden accedir a un habitatge. En dos anys l’objectiu de Càritas i de la Fundació Foment de l’Habitatge Social és arribar als més de 500 habitatges de lloguer social.

La roda de premsa anual de Càritas va tenir lloc el 18 de desembre a l’arquebisbat de Barcelona. Hi van participar Salvador Bacardit, delegat episcopal; Jordi Roglá, director, i Carme Trilla, responsable d’Acció Social.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!