La Conferència Episcopal recorda que defensar la vida "és tasca de tots"

La CCXXXIII Comissió Permanent de la Conferència Episcopal Espanyola ha publicat una nota en relació amb la retirada del Govern de l’avantprojecte de la llei per a la protecció de la vida del concebut i dels drets de la dona embarassada. “La vida humana és sagrada i inviolable”, diu la nota, “i ha de protegir-se des de la concepció fins a la seva fi natural“. I afegeix que “la ciència prova que des del moment de la concepció hi ha un nou ésser humà, únic i irrepetible”.

La nota sosté que “no es pot construir una societat democràtica, lliure, pacífica i justa, si no es defensen i respecten els drets de tots els éssers humans”. La Comissió Permanent considera que protegir i defensar la vida humana és “tasca de tots”, principalment dels Governs. Per això lamenta que Espanya consideri que l’avortament és un “dret”. Sobretot, subratlla que és “especialment greu la responsabilitat de qui, havent inclòs en els compromisos polítics la promesa d’una llei que disminuïa una mica la desprotecció de la vida humana naixent que hi ha en la normativa de l’avortament vigent, hagi renunciat a tirar-ho endavant per suposats càlculs polítics“.

Els bisbes de la Comissió Permanent insisteixen que cal fer més per acompanyar les dones que es troben en situacions molt dures, en les quals l’avortament apareix com una solució. Per això, demanen “a les administracions públiques un esforç més generós en polítiques eficaces d’ajuda a la dona gestant i a les famílies“.

La Permanent assegura que no és moment per a la desesperança o la desil·lusió. Ara és temps d’estendre “l’amor i la cultura de la vida, i abraçar sense condició tothom, especialment els que més pateixen (…) i es troben a les perifèries socials i existencials”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!