S’ha presentat aquest dijous al vespre, a Madrid, la instrucció de la Conferència Episcopal Espanyola sobre abusos sexuals. L’objectiu, segons han explicat els bisbes, és “adoptar els mecanismes de procediment que permetin prevenir i combatre aquests crims que traeixen la confiança dels fidels i causen danys físics, psicològics i espirituals”. 

Carlos López Segòvia, vicesecretari per a Afers Generals de la Conferència Episcopal i autor de la instrucció, ha explicat que “les disposicions també són aplicables, dins el marc legal, als membres no clergues d’instituts de vida consagrada o a qualsevol fidel que gaudeix d’alguna dignitat o exerceix un ofici o una funció a l’Església”.

L’acte de presentació, que s’ha fet en un dels edificis de la Conferència Episcopal Espanyola, ha comptat amb la presència del nunci del Papa a Espanya, Bernardito Auza, el secretari general de l’episcopat, César García Magán, i un petit grup de bisbes.

García Magán ha destacat que l’Església “no es cansarà de treballar per acabar amb els abusos a l’Església i a la societat”.

La instrucció quantifica en 927 les víctimes i 728 els testimonis sobre victimaris que van cometre abusos sexuals a l’àmbit de l’Església catòlica. En relació amb el sexe, els seus agressors són en més del 99% homes, mentre que les víctimes són homes en un 82,62% dels casos i dones, en el 17,38.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!