L’Assemblea final del Sínode de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) se celebra aquest dissabte 11 de juny a la Fundació Pau VI de Madrid. Amb aquesta trobada es clausura al fase diocesana del Sínode, que es va iniciar l’octubre del 2022.

Durant aquests sis mesos s’ha fet un procés d’escolta i discerniment, que s’ha concretat en la recopilació del treball de les assemblees particulars celebrades a les 70 diòcesis espanyoles que han participat en aquest procés sinodal, en les aportacions de la vida consagrada, moviments, associacions i tots els col·lectius o persones individuals, que s’han sumat a la invitació del papa Francesc.

En aquesta Assemblea es presenta la síntesi final, feta per l’equip sinodal de la CEE, que recull totes aquestes aportacions rebudes d’aquest procés sinodal a l’Església a Espanya i que s’enviarà a la secretaria general del Sínode.

Es calcula que s’hi han implicat més de 215.000 persones

La jornada comença a les 11.00 amb la benvinguda per part del cardenal-arquebisbe de Madrid, Carlos Osoro; del cardenal-arquebisbe de Barcelona i president de la CEE, Joan Josep Omella, i del nunci a Espanya, Mons. Bernardito Aúza. A més, el secretari general del Sínode dels Bisbes, el cardenal Mario Grech, es farà present a la trobada amb un videomissatge.

Tot seguit, hi ha prevista una pregària compartida invocant l’Esperit, el veritable protagonista del Sínode, dirigida per la germana María José Tuñón.

Es preveu la participació de 600 persones a la trobada, representants de tots els àmbits eclesials

Cap a les 11.45 és el temps per als testimonis del procés sinodal a l’Església a Espanya i el moment central del matí és a les 12.30, amb la presentació de la síntesi de l’Església a Espanya, a càrrec d’Isaac Martín, Dolors García i Olalla Rodríguez, tots ells membres de l’equip sinodal de la CEE.

La segona part del matí, a les 13.30, és el torn dels grups, on els participants reflexionen per compartir les seves impressions o afegir noves aportacions després de l’escolta de la síntesi final.

A les 16.30 es donen a conèixer aquests aspectes afegits o “subratllats” que els grups han destacat al matí amb la mirada posada en el futur.

D’aquesta manera tots els participants en el procés sinodal de l’Església a Espanya es veuran reflectits en la síntesi final que s’enviarà a la secretaria general del Sínode amb tots els materials i annexos rebuts.

La jornada s’acaba amb la celebració de l’eucaristia, a les 17.00, presidida pel president de la CEE, el cardenal Joan Josep Omella, i amb un acte final d’enviament que farà el secretari general de la CEE, Mons. Luis Argüello, que convidarà a seguir el camí sinodal en tots els àmbits de la vida.

Com a símbol d’enviament, el participants reben un petit sac de llavors, elaborat per les monges concepcionistes d’Osuna (Sevilla).

Durant tota la jornada s’exposa el Santíssim i es recorda la importància de l’Esperit en el discerniment sinodal.

La intenció de la CEE és que aquesta Assemblea expressi aquesta experiència de sinodalitat de tots els carismes de l’Església: un dia de trobada, festiu, d’experiències compartides i amb la mirada i esperança posada en aquest camí que s’ha començat. L’Asemblea es retransmet pel canal de Youtube de la CEE, a partir de les 10.55, a través d’aquest link: https://www.youtube.com/watch?v=9GIXcspd2Nc

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!