El secretari general i portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola, Luis Argüello, ha anunciat que, a l’octubre, es farà una nova reunió sobre protecció de menors amb les oficines de les diòcesis i les congregacions religioses, alhora que es treballa per establir un protocol marc per a la prevenció i per a l’actuació en cas d’abusos.

En la roda de premsa posterior a la reunió que ha tingut aquests dies la Comissió Permanent de la Conferència Episcopal Espanyola, Argüello ha recordat que l’organisme eclesial no vol formar part institucionalment de la Comissió presidida pel Defensor del Poble Ángel Gabilondo per investigar els abusos comesos en el si de l’Església.

Els bisbes mantenen unes reserves clares sobre la naturalesa d’aquest treball explicat dilluns 20 de juny per Gabilondo al Congrés: “Tenint en compte que es tracta d’una problemàtica social tan greu, que una institució tan important com és el Congrés s’adreci al Defensor del Poble sol·licitant només una mirada en l’Església, no ens ha semblat oportú. Per tant, tampoc no ens sembla oportú institucionalment ser-hi presents”, ha manifestat Argüello.

El portaveu de la Conferència Episcopal, això sí, ha aclarit que l’Església col·laborarà en tot allò que se li pugui demanar, sempre d’acord amb la llei. En un altre moment de la compareixença , també ha comentat que “no s’hauria de posar novament les víctimes en la diana”, referint-se a la necessitat de reviure els drames.

Luis Argüello, a més, ha revelat que la Conferència Episcopal ha enviat avui una carta al diari El País mostrant la seva disponibilitat a aclarir els detalls dels casos que ha comunicat aquest rotatiu.

També ha recordat que l’Església continua disposada a obrir arxius, tot i que no tots, però ha aclarit que s’ha creat una expectativa excessiva a nivell mediàtic sobre possibles noves dades que, segons el portaveu de l’Episcopat, no hi seran perquè molts casos ja han estat jutjats i perquè un possible encobriment no es reflectirà mai per escrit.

Roda de premsa al final de la reunió de la Comissió Permanent.

D’altra banda, Argüello ha anunciat que, en aquesta comissió permanent, s’ha aprovat el nomenament del sacerdot Juan Carlos García Domene, de la diòcesi de Cartagena, com a nou director general de la Biblioteca d’Autors Cristians, l’editorial BAC. També ha revelat que els bisbes han quantificat en 1.508 els sacerdots estrangers que col·laboren actualment a les diòcesis espanyoles. D’aquests preveres, uns 500 estan, a més, estudiant.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!