Gràcies als Projectes Quadriennals de la Generalitat, la catedral de Tarragona finalment ha pogut començar els treballs d’excavació que permetran conèixer l’evolució i les reformes que ha patit aquest conjunt monumental al llarg dels seus més de vint segles d’història. 

Els treballs que s’estan duent a terme son una continuació de les excavacions que ja es van fer el 2013 i 2014 a la sala de l’exedra romana del claustre de la basílica, i serviran per crear un nou espai que formi part del Museu Diocesà de Tarragona. D’aquesta manera, el futur Museu Diocesà comptarà amb una ruta que explicarà l’evolució històrica de les construccions que formen part de la catedral entre els segles XI i XVI. 

Així ho ha explicat l’actual director del museu, Andreu Muñoz, que veu molt positivament aquesta intervenció: “Amb l’expansió del Museu, podrem mostrar objectes que representen la cultura cristiana al llarg de vint segles d’història”. I és que com manifesta el mateix director, el nou espai convertirà el Museu Diocesà de Tarragona en un dels museus d’art sacre més importants del nostre país. 

Les previsions de l’equip que ha començat l’excavació són que a finals d’aquest 2023 ja es pugui començar a definir un projecte museogràfic, que inclourà estructures monumentals que van des de l’època romana fins al segle XX. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!