Aquest dijous a la tarda, la ciutat de Girona va presentar la nova aplicació de la catedral de Girona. Aquesta nova webAPP és una iniciativa impulsada per la Diputació de Girona, l’Ajuntament de la ciutat i l’empresa Mémora, i ofereix tota la informació possible sobre la catedral, com per exemple imatges, gràfics i descripcions en forma d’audioguia. 

En la presentació d’aquesta aplicació, Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona, ha explicat que “la catedral és un símbol reconegut a Catalunya pel seu valor autèntic”. És per aquest motiu que ha valorat molt positivament la iniciativa: “Esperem continuar amb la tasca de visibilització que els autors van començar i fer-ne més difusió per als ciutadans i per als visitants.” En aquest sentit, Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, també s’ha mostrat molt satisfeta amb aquesta fita: “Ens plau poder avançar amb projectes com aquest, ja que ens permet apropar el valor històric de la nostra ciutat ara també a públics més digitals”. 

La plataforma s’organitza al voltant d’un mapa numerat de la catedral, on es pot trobar tota la informació sobre els components arquitectònics, la simbologia i la història vinculats al temple. D’altra banda, la Guia també compta amb unes paraules introductòries del traspassat bisbe de Girona, Francesc Pardo

El desenvolupament de l’aplicació ha anat a càrrec d’edicions MMV, que va publicar la versió impresa de la Guia, i de Toni Manyé, que també va assistir a la presentació juntament amb Mn. Jaume Julià, president del Capítol de la catedral de Girona. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!