La catedral de Barcelona acull la 38a edició de les jornades anuals de canonges, organitzades per la Confederació Nacional de Capítols Catedrals i Col·legials d’Espanya. En concret, hi participen 75 canonges procedents de 32 diòcesis d’Espanya, a més de vuit laics.

L’objectiu d’aquest esdeveniment és estrènyer vincles i reflexionar entorn d’alguns temes relacionats amb les catedrals. Així ho ha explicat el president de confederació, Manuel Montilla Caballero, durant la inauguració que s’ha celebrat dimarts 11 a l’edifici de la Pia Almoina de la Catedral de Barcelona.

L’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, ha destacat en un missatge que ha llegit el canonge-administrador de la Catedral de Barcelona, Josep Maria Turull, que “els capítols de les catedrals han de treballar amb entusiasme perquè l’Església no sigui aliena a ningú” i ha insistit que l’ofici de canonge “és un servei”.

“Els capítols de les catedrals han de treballar amb entusiasme perquè l’Església no sigui aliena a ningú”

El degà president del Capítol de la Catedral de Barcelona, José Ramón Pérez, ha donat la benvinguda als participants i s’ha mostrat confiat que la trobada servirà per entomar junts els reptes comuns que tenen, especialment al voltant del culte i la pastoral, que són els dos temes principals que es tractaran.

Durant el congrés hi haurà la ponència sobre La pastoral en i de la Catedral, que oferirà el canonge de la Catedral de Barcelona, Felip-Juli Rodríguez; i una del rector del Santuari de Montserrat, Joan Maria Mayol, sobre la pastoral de Montserrat. Per la seva part, el canonge del Capítol de Toledo, Juan Miguel Ferrer, farà una conferència sobre El culte a la Catedral.

Els participants també visitaran diversos indrets emblemàtics com el Monestir de Montserrat, la Cova de Sant Ignasi de Manresa, la Sagrada Família o el Temple del Tibidabo.

De Catalunya, a més de la Catedral de Barcelona, hi assisteixen canonges de les catedrals de Girona, Tortosa i Urgell. També hi ha canonges d’Astorga, Bilbao, Burgos, Cadis-Ceuta, Calahorra-La Calzada-Logronyo, Canàries, Còrdova, Granada, Guadix, Jaén, León, Lugo, Mallorca, Málaga, Mèrida-Badajoz, Osma-Soria, Ourense, Oviedo, Plasència, Santiago, Segorbe-Castelló, Segòvia, Sevilla, Toledo, València, Valladolid, Vitòria i Saragossa.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!