El juliol de 2022 el Plenari del Consell Municipal escoltant les propostes dels districtes, va acordar atorgar una de les Medalles d’Honor de Barcelona 2022 a la Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri, Fundació Valors Humans (FVH) tot destacant-ne: “La tasca i repercussió social i humanística en els camps de l’espiritualitat, l’educació, la salut, l’art i la cohesió social.”

L’any 2006, la Comunitat Filipense de Sant Gervasi (Barcelona) juntament amb un grup de laics afins van creure necessari dotar a la ciutat d’un espai d’acollida i punt de referència per a aquells que senten la necessitat de trobar sentit a la seva vida, aprofundir en la seva espiritualitat i contribuir al bé comú i a la transformació social.

La Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri es va inaugurar l’any 2009.

Els objectius de la Casa es desenvolupen a través de les àrees que constitueixen la Fundació: àrea d’Espiritualitat, àrea d’Educació, àrea de Salut, àrea de Música i Arts, àrea de Cohesió Social, àrea de Filosofia i àrea de Comunicació.

La Casa d’Espiritualitat té com a seu un edifici construït l’any 1906 per l’arquitecte Bonaventura Conill i Montobbio, deixeble de Gaudí al carrer Nena Casas. És una de les més antigues del barri de les Tres Torres de Barcelona juntament amb la Torre Gironella i, sens dubte, la més important.

L’Ajuntament de Barcelona va instituir les Medalles d’Honor de la Ciutat l’any 1997, amb motiu de la commemoració del centenari de les agregacions dels municipis propers al Pla de la ciutat.

Per celebrar el naixement de la gran Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona distingeix cada any amb aquest guardó vint-i-cinc ciutadans i entitats, per la seva tasca a favor de la comunitat.

La Medalla d’Honor de Barcelona és una distinció a persones, físiques o jurídiques, nacionals o estrangeres, que hagin destacat en favor de la ciutat, així com en la defensa de les virtuts i valors cívics. Els guardonats ho són per la seva trajectòria i també com a símbol i com a representants d’una ciutadania compromesa amb els valors de la solidaritat, la convivència, el desenvolupament sostenible, el diàleg i la cultura de la pau.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!