El dissabte 6 d’abril, la casa d’acollida Pere Oliveras va celebrar el cinquè aniversari de la seva fundació, que va tenir lloc el març de 2019 amb l’objectiu de donar resposta a homes que es troben en procés de reinserció penitenciària. Aquesta casa, situada al barri de Sants i gestionada per Càritas diocesana de Barcelona, compta amb 16 places residencials i amb un equip de professional present durant les 24 hores del dia. Durant aquests cinc anys, el treball de l’entitat ha permès acompanyar 370 persones en reinserció penitenciària. 

Per celebrar l’aniversari del projecte, la casa d’acollida va organitzar un petit refrigeri, precedit d’una eucaristia a la parròquia de Santa Maria de Sants que va comptar amb l’actuació del cor de Gospel “Little Light Gospel Choir”. Durant la celebració, Lourdes Ginestà, responsable dels serveis d’acollida per a persones en reinserció de Càritas Barcelona, va donar les gràcies a tota la comunitat que participa en el projecte, que ajuda a donar resposta als interns en segon grau, tercer grau o en llibertat condicional que compten amb permisos per sortir de la presó: “Les persones que poden gaudir de permisos necessiten un domicili on anar. En moltes ocasions, no tenen cap xarxa familiar que pugui acollir-les, i tampoc una llar o ingressos per disposar d’un habitatge. En aquestes situacions, les persones poden decidir, voluntàriament, venir a Pere Oliveras”. 

Cinc anys d’acompanyament integral

Tal com va recordar Ginestà, durant aquests anys, 370 persones han passat per la casa d’acollida, la meitat de les quals són de nacionalitat espanyola. D’aquestes persones, la majoria han manifestat estar satisfetes amb el suport rebut per part de Càritas, i totes afirmen que l’experiència els ha permès gaudir d’un espai privat on viure, formar part de la vida comunitària del barri, rebre atenció psicològica, millorar la seva ocupabilitat o comptar amb un assessorament en matèria d’habitatge, entre d’altres. 

La casa d’acollida Pere Oliveras, juntament amb el projecte Llar Betània, han acompanyat un total de 576 persones, i tots dos projectes formen part de les 2.000 places que Càritas diocesana de Barcelona ofereix al conjunt de la diòcesi, per mitjà de pisos unifamiliars, pisos compartits i centres residencials. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!