La Capella Musical Pontifícia cantarà a Macau

La Capella Musical Pontifícia Sixtina cantarà per primer cop a Macau, Hong Kong i Taipei. Els concerts són iniciativa de l’Institut per a la Promoció de la Cultura Xinesa de Hong Kong amb la col·laboració del Cor Perosi de la diòcesi de Macau i de la Taipei Philarmonic Foundation. La finalitat és promoure l’intercanvi cultural a través de la música, compartint les tradicions d’Orient i d’Occident i construir canals de comunicació i comunió.

El lema dels concerts és “Ressons de les melodies celestials a la Gran Xina” i el repertori comprèn obres de Giovanni Pierlugi de Palestrina, Orlando di Lasso, Gregorio Allegri i Lorenzo Perosi, la música dels quals se sent habitualment a les celebracions presidides pel Papa.

Els concerts tindran lloc el 19 de setembre a la catedral de Macau, el 21 al Hong Kong Cultural Centre i el 23 al National Concert Hall de Taipei.

El 21 de setembre a la catedral de Hong Kong, el Cor de la Capella Musical Pontifícia, seguint el mandat del cardenal secretari d’Estat, Pietro Parolin, acompanyarà la litúrgia de la missa dominical que presidirà el cardenal John Tong Hon.

La Capella Musical Pontifícia, que des de fa segles custodia la tradició musical de l’Església i té els orígens en l’antiga Schola Cantorum Romana, és el complex artístic de música vocal en les capelles papals o celebracions i esdeveniments convocats per ordre del Papa.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!