La Basílica de la Concepció ha omplert el centre de Barcelona amb centenars de cartells convidant la ciutat a participar en les celebracions de Setmana Santa. Fent ús dels “pirulins” – columnes fixes pensades per penjar-hi cartells lliurement – que encara sobreviuen a tot Barcelona, ha animat a reflexionar sobre el profund sentit de la Pasqua. Els cartells contenen el missatge “Ell va morir per tu. I tu, què fas per ell?”, amb un codi QR que enllaça a la programació litúrgica de Setmana Santa de la parròquia.

Les anomenades “columnes de lliure expressió”, que s’utilitzen normalment per promocionar concerts i esdeveniments de tipus lúdic, han anat decreixent en nombre les últimes dècades. Tot i això, són encara un element cívic i arquitectònic present al dia a dia de la majoria de ciutadans, que han vist començar la setmana amb un recordatori visual del caràcter religiós de la Pasqua.

Foto: Basílica Concepció

El programa de Setmana Santa de la Basílica inclou una celebració polifònica el Divendres Sant, amb música de Palestrina i Luis de Victòria entre d’altres. També hi haurà el ja tradicional Via Crucis interparroquial, que sortirà de la parròquia de Sant Francesc de Sales i acabarà a la Basílica de la Concepció, amb l’ajut del Cos de Portants de la Puríssima Concepció i els Estaferms de la Confraria de Sant Anastasi de Badalona.

RAMON CORTS

“El sentit de totes les nostres campanyes d’evangelització és animar tothom a apropar-se més a la fe”

Durant la solemne Vetlla Pasqual, que se celebrarà el dissabte 8 d’abril a les 21 hores, un grup de catecúmens rebrà el baptisme, la confirmació i la primera comunió. “Al cap i a la fi, el sentit de totes les nostres campanyes d’evangelització és animar tothom a apropar-se més a la fe”, ha comentat el rector, Mn. Ramon Corts. “Recordar-los que, sigui quin sigui el seu moment vital i la seva trajectòria, Crist va morir per ells i els convida a viure amb Ell”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!