El papa Francesc convida els líders d’Esglésies de diferents denominacions a unir-se a ell en pregària aquest dissabte 30 de setembre, encomanant plegats el treball de la XVI Assemblea General ordinària del Sínode a l’Esperit Sant, en una vetlla ecumènica de pregària.

Aquesta pregària, amb el lema Junts, té lloc a Roma i inclou l’escolta de la Paraula de Déu, la lloança i la intercessió

La vetlla de pregària compta amb la participació i presència del patriarca ecumènic de Constantinoble, Bartomeu I; de l’arquebisbe de Canterbury, Justin Welby, i de molts altres líders de diferents Esglésies i milers de cristians de diferents denominacions.

Abans de la vetlla de pregària, de 17.00 a 18.00, hi ha una celebració de gratitud centrada en quatre dons: la gratitud pel do de la unitat i pel do del camí sinodal, el do de l’altre, el do de la pau i el do de la Creació.

Mentre les Esglésies celebren el Temps de la Creació, la plaça de Sant Pere estarà plena d’arbres i flors, així com de la creu de sant Damià de sant Francesc.

La vetlla té entre els organitzadors principals la Comunitat de Taizé amb la col·laboració de la Secretaria del Sínode dels Bisbes, el Dicasteri per a la Promoció de la Unitat dels Cristians, el Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida, i el vicariat de Roma.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!