L’Església celebra el dia de Pentecosta, el 28 de maig, el Dia de l’Acció Catòlica i Apostolat Seglar amb el lema “Junts anunciem el que vivim”.

En la jornada d’enguany la Comissió Episcopal per als Laics, Família i Vida de la Conferència Episcopal Espanyola recorda que ens convida a tots els batejats, especialment els laics, “a prendre consciència de la importància de l’anunci explícit de Jesucrist, amb paraules i amb obres”.

I insta a situar el primer anunci com a nucli i eix de la tasca pastoral com a Església: “La societat actual, marcada per la secularització i el pluralisme, es col·loca cada dia més d’esquenes a Déu i la majoria de les persones viuen com si Déu no existís.”

El primer anunci, matisen els bisbes de la comissió, troba el fonament en el mandat de Jesús, “que ens convida a l’evangelització”. I en el context actual, som cridats a fer-nos present en els espais públics per anunciar el kerigma “amb llenguatges adequats a l’interlocutor i especialment amb el nostre testimoni”.

Els bisbes assenyalen que la missió d’anunciar Jesucrist correspon a tot el poble de Déu i que cal fer-la en “clau de sinodalitat”.

El missatge valora les iniciatives de primer anunci que ja hi ha a l’Església a Espanya i expressa “el nostre anhel que tots prenguem consciència de la nostra vocació de ser anunciadors de Jesucrist, que proclamem amb les nostres paraules i obres el kerigma, el nucli de l’Evangeli: Jesucrist t’estima, ha donat la vida per tu i ha ressuscitat”.

Per això ofereix algunes pautes: pregària, sagraments, renovar la trobada amb el Senyor, comunicar amb llenguatge adequat, presència evangelitzadora al continent digital i testimoni.

Els bisbes destaquen que com a Església “ens hem de situar en diàleg amb el món, oferint la bona notícia de l’Evangeli a tantes persones que pateixen, que se senten marginades per la societat per qualsevol motiu”.

El missatge acaba amb l’agraïment al treball de les delegacions d’apostolat seglar, dels moviments i associacions, d’Acció Catòlica, del Consell Assessor de Laics i del “testimoni anònim de tants laics de les nostres parròquies que cada dia anuncien Jesucrist en els seus ambients, amb paraules i obres”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!