El proprefecte del Dicasteri per a l’Evangelització, Mons. Rino Fisichella, ha presentat el programa elaborat per aquest organisme amb iniciatives culturals que acompanyaran els fidels per acollir i celebrar el Jubileu 2025.

Mons. Fisichella recorda la carta del papa Francesc en la qual destaca que “el Jubileu sempre ha estat un esdeveniment de gran importància espiritual, eclesial i significat social en la vida de l’Església”.

El proprefecte ha destacat que el lema del Jubileu, “Pelegrins de l’esperança”, ressona universalment perquè “l’experiència de l’esperança està arrelada al cor de cada persona com a expectativa de bé i desig de realització”.

De la invitació del Papa a fer d’aquest moment de gràcia un temps significatiu per a la pastoral de les Esglésies particulars s’ha generat la necessitat d’estendre l’experiència també a la dimensió cultural, com a vehicle per compartir valors que precedeixen a la fe.

Per això, des dels primers dies de planificació es va crear una Comissió Cultural per buscar les formes més adequades de donar profunditat a l’experiència jubilar.

Entre el programa d’iniciatives culturals destaca el projecte In Cammino, una peregrinació a les abadies històriques d’Europa, que simbolitza un viatge de fe, raó i protecció del medi ambient.

L’abast cultural del Jubileu s’estén amb una llarga llista d’exposicions d’art, concerts i projeccions de pel·lícules

L’oferta de concerts inclou una sèrie d’actes sota el lema “Harmonies d’esperança” i d’exposicions amb el tema “Cels oberts”, que tenen com a objectiu oferir bellesa i inspiració.

L’arquebisbe Fisichella ha subratllat que el Jubileu del 2025 és un testimoni del poder durador de l’esperança. Citant el papa Francesc, ha desitjat que aquest any de gràcia “contribueixi, en gran mesura, a restaurar un clima d’esperança i confiança, com a preludi a la renovació i al renaixement que tant desitgem”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!