Joves drogoaddictes reconstrueixen la seva vida a la Comunitat del Cenacle

És la «nineta dels ulls» de l’arquebisbe Jaume Pujol. La Comunitat del Cenacle de Cornudella de Montsant li té el cor robat. I amb raó… Allà una vintena de joves recorren en fraternitat un camí preciós que els condueix de «les tenebres a la llum». Un cop al mes, don Jaime —com li diuen els nois— es desplaça fins al Montsant per passar unes hores amb ells. Surten a caminar plegats, comparteixen el dinar i les pregàries, ell els escolta, els aconsella…

Exerceix de pare i pastor per a una vintena de joves, provinents de diferents països, que lluiten per sortir de la droga amb l’arma de l’amistat, del treball i de la fe. «Aquesta comunitat és un gran bé no només per als nois, sinó també per a tota l’arxidiòcesi —confessa Mons. Pujol—. És un do de Déu que pugui haver-hi una comunitat en la qual veus gent que hi entra molt tocada, amb addiccions fortes i la vida gairebé esfondrada, a les tenebres com ells diuen, puguin ressuscitar a una vida nova…»

I afegeix convençut: «Per a mi és una gran joia molt gran tenir-los a Tarragona! La conversió d’aquests nois és una cosa increïble! La seva experiència ens diu que fins i tot la vida més ensorrada es pot arreglar i que pot convertir-se en focus d’espiritualitat per a altres… La solució sempre és Jesucrist i això és una cosa que ells tenen molt clara.»

Podeu llegir tot el reportatge en PDF

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!