La Unió Catòlica d’Informadors i Periodistes d’Espanya, UCIPE, ha concedit el Premio “Lolo” de periodisme jove a Josué Villalón, membre del departament de comunicació d’Ajuda a l’Església Necessitada (ACN).

El jurat li ha concedit el premi per unanimitat. D’aquesta manera es reconeix el compromís professional de Villalón amb els cristians perseguits al món. A la secció mensual d’ACN a “Catalunya Cristiana”, “Testimonis de fe”, Josué Villalón col·labora sovint per acostar-nos la realitat dels cristians en països on la llibertat religiosa pateix vulneracions constants.

Villalón ha pogut viure de primera mà la realitat d’aquests cristians per traslladar-la en forma de reportatges escrits i audiovisuals a diferents mitjans i al programa setmanal Perseguidos, pero no olvidados a Radio María.

Des de fa 10 anys treballa a Ajuda a l’Església Necessitada, traslladant la comunicació institucional al servei de la difusió de les realitats de les Esglésies pobres i perseguides arreu del món.

Amb ACN Espanya ha visitat comunitats cristianes de l’Iraq, el Pakistan, Albània, Síria, Veneçuela, el Líban i Moçambic.

La UCIPE valora que aquest jove comunicador representa el nou periodista multicanal capaç d’exercir el seu treballant tant des dels mitjans tradicionals, com els digitals: “Josué demostra amb els seus treballs innombrables que la veritat de l’Evangeli és propícia per comunicar-la en qualsevol format.”

En un comunicat, els membres del jurat valoren la importància del treball dels professionals dels gabinets de premsa que “arriben als llocs que no tots els mitjans de comunicació poden arribar, per oferir informació veraç i compromesa amb la realitat de l’Església al món”.

Villalón, a més, és membre del grup NFTW (Not From This World), que s’autodefineix com una agrupació que fa rap amb lletres significatives i un missatge en el qual brillen els valors evangèlics, destinats a un públic jove i desencantat amb la societat actual.

El nou Premio “Lolo” és graduat en Periodisme i Comunicació Audiovisual per la Universitat Rei Joan Carles, màster en Direcció de Comunicació per la Universitat Catòlica de Múrcia. Està casat i és pare de família.

El lliurament del premi es farà la propera Jornada Mundial de les Comunicacions Socials, el maig del  2023. El guardó porta el nom de Manuel Lozano Garrido, “Lolo”, primer periodista laic beatificat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!