El bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, ordenarà prevere mossèn Joshua Enrique Carrillo Saldaña en una celebració que tindrà lloc el proper dissabte 4 de novembre a les 11.00 a la catedral de Lleida.

Aquesta ordenació sacerdotal és la primera a la diòcesi de Lleida des del 2016, i l’anterior havia estat el 2011. De fet, des de 2006 s’han ordenat a Lleida deu sacerdots.

Joshua Carrillo, de 29 anys, va néixer en una família cristiana a Ixtlán del Río, Mèxic, i el 2015 va venir a Lleida a estudiar l’últim curs del grau en Dret dins d’un pla de mobilitat, conegut popularment com a Erasmus.

Va ser a Lleida quan es va començar a conèixer més “a si mateix” i a veure la vida “des d’una altra perspectiva”, afirma. I és que haver conegut mossèn Francesc Xavier Jauset el va ajudar a pensar en la feina que fa un prevere.

“Em va acollir i em va ajudar espiritualment o en moments en què em sentia sol”, explica Carrillo, que diu que mossèn Jauset el va convidar a entrar al Seminari, però en aquell moment va decidir que no perquè, com que ja havia acabat els seus estudis, volia continuar amb els seus projectes de vida, com ara dedicar-se a la política al seu país.

No obstant això, quan va tornar a Mèxic no parava de pensar “què volia Déu de mi”, fins que Carrillo es va adonar que “no era del tot feliç” i va voler descobrir si Déu li donava la felicitat.

Així, el 2017 va tornar a Lleida i va entrar al Seminari on durant sis anys va estudiar Teologia a Pamplona i Barcelona. “Al Seminari vaig pensar diverses vegades si això era el que Déu volia de mi, ja que jo encara pensava en els projectes que havia deixat enrere.” Malgrat tot, Carrillo assegura que “ara soc més feliç”.

Carrillo va ser ordenat diaca el 4 de juny passat i des de llavors ha ajudat a administrar les parròquies dels Torms i Juncosa. “Quan sigui ordenat sacerdot m’hi podré dedicar més”, assegura, tot i que en els pròxims dos anys estarà estudiant per especialitzar-se en Dret Canònic.

Respecte al dia de la seva ordenació, destaca que “serà un moment que em marcarà tota la vida, ja que serà un nou estil de viure i de dedicar-me a Déu i a l’Església”. Recalca que “no seré amo de mi mateix, sinó que ho seran els altres”.

Com a sacerdot, Carrillo vol fer present Jesús en la seva vida i en la de les persones: “Vull ser missatger de l’Evangeli.”

Quant a les poques vocacions que hi ha, creu que és un reflex de la societat. “Abans hi havia més fe i els joves responien a la crida de Déu, però ara no saben com fer-ho i jo els diria que Déu dona l’amor de veritat, una cosa molt difícil d’aconseguir.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!