Josep Rius-Camps

El coneixement que posseeixen els savis només pren sentit quan es dóna a conèixer i es transmet. Aquesta funció divulgadora és la que du a terme el llibre en format entrevista d’Ignasi Moreta, Converses amb Josep Rius-Camps (Fragmenta Editorial), que es va presentar el 8 d’abril passat a la Biblioteca Joan Fuster de Barcelona. Amb la presència del periodista Vicenç Villatoro, de l’hebraista Joan Ferrer, de l’autor i del mateix entrevistat, el públic present va poder obtenir un tast de la vida, el pensament i la fe d’aquest teòleg, biblista i sacerdot.

Durant l’acte de presentació Josep Rius-Camps, fidel col·laborador de Catalunya Cristiana amb el seu comentari setmanal de l’evangeli, va deixar clar que es veu a si mateix sobretot com un investigador: “Sempre he investigat, des de petit, fent preguntes, fent-me pesat… i quan les respostes que se’m donaven no em satisfeien això em duia a plantejar-me més coses.”

Aquesta voluntat de recerca explica l’impuls vital d’aquest gran expert en l’obra de Lluc i en el còdex Beza, que es va formar a Roma i Münster (Alemanya) abans de tornar a Barcelona com a professor de la Facultat de Teologia de Catalunya i instal·lar-se definitivament a l’ermita de Sant Pere de Reixac. Avui, ja retirat de la docència, dedica més temps que mai a la recerca.

Podeu llegir l’article sencer descarregant-vos-el en PDF

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!