Josep Closa, director general de la Fundació Vedruna Catalunya Educació, és el nou president de la patronal d’escoles cristianes de Catalunya. Així s’ha decidit aquest dimarts a la tarda a l’assemblea de l’Associació Professional Serveis Educatius de Catalunya (APSEC), que ha votat  Closa perquè prengui el relleu en el càrrec a Joan Vila, de l’Escola Pia de Catalunya. En la mateixa reunió, també s’ha escollit la nova vicepresidenta de l’entitat, que serà Ester Gironès, de l’ETP Xavier de Barcelona. 

Nascut el 1965 a Avià, Josep Closa Canudas és mestre i psicopedagog. Va ser director general de l’escola Vedruna Berga i des de la seva fundació el 2016 és el director general de la xarxa de 37 Escoles Vedruna, que tenen presència en 33 municipis. Des de l’Equip de Gestió de la Fundació es valora aquesta elecció com un reconeixement a la tasca que les escoles Vedruna fan com a xarxa educativa arreu del país.

L’APSEC

L’APSEC aplega les titularitats de les escoles associades a l’Escola Cristiana i té un paper important a l’hora d’incidir en les polítiques que afecten l’escola d’iniciativa social del nostre país. Els darrers anys l’APSEC s’ha compromès amb el model d’Immersió Lingüística i amb el Pacte Contra la Segregació Escolar, i ha visibilitzat la seva tasca de compromís social amb la campanya l’Escola de la Gent, que dona veu a tota l’escola concertada.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!