Avui, a les dotze del migdia, es durà a terme la inauguració de la pinacoteca gòtica del Museu Diocesà de Tarragona, ubicada a l’antiga capella del Corpus Christi, al claustre de la catedral de Tarragona, un cop realitzada la seva remodelació museogràfica. Amb aquesta actuació es reforça una de les ales més importants del Museu Diocesà de Tarragona. La ciutadania podrà accedir a l’espai de manera gratuïta a través del claustre de la catedral fins a les vuit del vespre.

D’altra banda, a les cinc de la tarda s’oferirà al públic la conferència “L’evolució de la pintura gòtica catalana en la col·lecció del Museu Diocesà de Tarragona” a la capella del Santíssim de la catedral, que impartirà Mia Alsina Alsina, historiadora de l’art,.

El director del Museu Diocesà, Andreu Muñoz, explica que aquest espai continua una línia museològica ordenada i afirma que “és un contingut en un continent important, arquitectònicament parlant”. I és que la capella del Corpus Christi té una història rellevant, en haver estat aula capitular dels canonges a l’antigor i també va aixoplugar molts del Concilis Provincials Tarraconenses.

Amb l’actuació implementada a la capella s’han generat condicions de relat de forma ordenada i seguretat de les peces exposades, seguint l’evolució de l’art pictòric d’estil gòtic, la seva evolució per les influències en cada època fins a derivar al renaixement. Pintures en suport de taula, teixits i tapissos… fins a un total de trenta obres exposades, en un espai de 110 m2. Al marge de l’àmbit pictòric destaca l’exposició del valuós volum de la Bíblia datada entre els segles XIII i XIV, pertanyent al monestir d’Escaladei.

La renovació museogràfica ha tingut un cost econòmic de 61.950 euros, dels quals el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha aportat 49.550 euros; el Museu Diocesà, 8.000 euros i el Capítol de la Catedral, 4.000 euros.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!