Coincidint amb el centenari de la creació de la Fundació Bernat Metge i la Fundació Bíblica Catalana, la Societat Catalana d’Història Cultural (SCHC), l’Institut Obert de Catalunya (IOC) i l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB), organitzen la Jornada Pedagògica Catalunya Coneixement sobre les tradicions clàssica i bíblica a la Catalunya contemporània, sota la direcció del professor de la Universitat de Barcelona (UB), Pere Ignasi Poy. Tindrà lloc el dissabte 4 de novembre a la sala d’actes del Seminari Conciliar de Barcelona.

L’esdeveniment servirà per analitzar les coŀleccions Bernat Metge, Bíblica Catalana i Hebraico–Catalana, entre altres iniciatives, i per aprofundir en les actuacions del seu promotor, Francesc Cambó (Verges, 1876–Buenos Aires, 1947), en els àmbits de la política, la filantropia i la inteŀlectualitat. A la vegada, analitzarà la projecció dels llegats clàssic i bíblic en la literatura catalana contemporània, amb una atenció especial a Joan Brossa i M. Mercè Marçal, d’una banda, i a Marià Manent, Mercè Rodoreda i Valentí Puig, de l’altra.

La trobada comptarà amb Artur Mas, 129è president de la Generalitat de la Catalunya, que la inaugurarà; amb el Dr. Borja de Riquer, historiador i autor de L’últim retrat, un volum extens sobre Francesc Cambó, i amb altres acadèmics i estudiosos, com ara el president de la Casa dels Clàssics, Raül Garrigasait; la Dra. Glòria Bordons, i l’exconseller Santi Vila.

L’esdeveniment té el patrocini de l’Ajuntament de Barcelona, del Departament de Cultura i de la Institució de les Lletres Catalanes. També hi col·labora l’Associació Bíblica de Catalunya, La Casa dels Clàssics, la Llibreria Aŀlots (Barcelona), la Llibreria La Romàntica (Amposta), la Universitat Europea d’Andorra i l’Escola de Llengües Clàssiques, mentre que el Departament d’Educació Lingüística, Científica i Matemàtica i la Secció de Filologia Grega de la Universitat de Barcelona hi donen suport.

A més a més, el Departament d’Educació el reconeix com a activitat de formació permanent del personal docent no universitari (20 hores). La inscripció és obligatòria.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!