L’Església celebra diumenge 26 de maig, solemnitat de la Santíssima Trinitat, la Jornada Pro Orantibus amb el lema “Contemplant el teu rostre, aprenem a dir: ‘Faci’s la teva voluntat’”.

Els bisbes de la Comissió Episcopal per a la Vida Consagrada de la Conferència Episcopal Espanyola destaquen que aquesta diada “ens ofereix l’ocasió de recordar aquells que s’han consagrat completament a viure a la llum del misteri etern. Ells i elles són ‘els que preguen’”.

El missatge dels bisbes subratlla com a icones per als consagrats contemplatius les dues Maries, la germana de Betània i la mare de Jesús. Totes dues són “a prop del Senyor, en tota circumstància, fins i tot allà on imperen les tenebres del dolor i del sense sentit”.

En la seva història, diuen els prelats, “coneixem la veritat profunda del seguiment del Senyor per a tothom perquè comprenem que qui fixa els ulls en Crist amb serenor i sinceritat no pot deixar de mirar el que ell mira i de caminar per on ell camina”.

Sobre el lema d’enguany, el missatge ressalta que també es podria dir des d’una perspectiva inversa: “Fent la teva voluntat aprenem a contemplar el teu rostre.”

Es tracta, expliquen, “d’un moviment amb cadència d’anada i tornada que fa créixer la fe cap a cotes cada vegades més intenses de relació amb Déu i oblació fraterna”.

Com fa la vida contemplativa, els bisbes animen a “deixar-nos per un moment de considerar el nostre interès propi per acollir el voler del Pare”. Per això, acaben el missatge amb una invitació a entrar “en el misteri a través de la contemplació obedient o de l’obediència contemplativa”.

En els materials que ofereix la Comissió Episcopal per a la Vida Consagrada, a més del missatge dels bisbes, es poden llegir tres testimonis de persones consagrades, entre elles el del bisbe de Girona, fra Octavi Vilà.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!