Campanya Roses contra l'Oblit Amics de la Gent Gran

Honorem els avis, sense privar-nos de la seva companyia ni privar-los de la nostra. No permetem mai que els ancians siguin deixats de banda!” és la invitació del papa Francesc en el missatge per a la III Jornada Mundial dels Avis i la Gent Gran.

Aquest diumenge 23 se celebra la jornada amb el lema “La seva misericòrdia s’estén de generació en generació”, que remet a la trobada joiosa entre la jove Maria i la seva parenta anciana, Elisabet.

El mateix Esperit que anima Maria a proclamar el Magníficat és el que “beneeix i acompanya tota trobada fecunda entre les diferents generacions: entre avis i nets, entre joves i vells”, assegura el missatge papal.

Francesc parla de l’alegria que els joves poden oferir a les generacions grans i lamenta que amb freqüència la gent gran és deixada de banda.

Enguany aquesta jornada té lloc prop de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ), recorda el Papa, i subratlla que mantenir connexions de qualitat amb les generacions grans té un valor incalculable per als joves.

Segons Francesc, l’amistat amb una persona gran pot ajudar els joves “a veure la vida no només en termes del present i adonar-se que no tot depèn d’ells i de les seves capacitats”.

Per als ancians, la presència d’un jove “els pot donar l’esperança que la seva experiència no es perdi i que els seus somnis es puguin complir”.

El missatge destaca que aquesta amistat entre generacions facilita als joves que estiguin “preparats per alliberar-se del present fugaç en el qual la realitat virtual pot atrapar-nos, impedint-nos de fer alguna cosa productiva”, mentre que per als ancians “significa no aturar-se en la pèrdua de força física i pensar amb tristor en les oportunitats perdudes”.

El Papa també convida a reflexionar sobre la trobada entre Maria i Elisabet, i reitera la seva crida a no oblidar ni abandonar els ancians.

PAPA FRANCESC

“Dels ancians rebem el do de pertànyer al poble sant de Déu. L’Església, igual que la societat, els necessita perquè confien al present el passat que es necessita per construir el futur”

El Pontífex renova la invitació a tothom, especialment a les diòcesis, parròquies, associacions i comunitats, a celebrar aquesta jornada i convertir-la en “ocasió d’una trobada joiosa i renovada entre joves i grans”.

Als joves que es preparen per aplegar-se a Lisboa o per celebrar la Jornada Mundial de la Joventut als seus països, els demana que abans d’emprendre el viatge visitin els seus avis o una persona gran que visqui sola.

També demana als ancians que acompanyin amb la pregària els joves que viuran la JMJ: “Aquests joves són la resposta de Déu a les vostres pregàries, el fruit de tot el que heu sembrat, el signe que Déu no abandona el seu poble, sinó que el rejoveneix sempre amb la creativitat de l’Esperit Sant.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!