Amb caràcter mundial, la Jornada Mundial del Turisme se celebra el 27 de setembre, però per iniciativa del departament de Pastoral del Turisme, a Espanya, es commemora el tercer diumenge de setembre, és a dir, enguany aquest diumenge 17.

L’objectiu és donar-li més visibilitat per distanciar-la de la Jornada Mundial de les Migracions, que se celebra el darrer diumenge de setembre.

La jornada d’aquest any té com a lema “Turisme i inversions verdes” i per a l’ocasió el proprefecte del Dicasteri per a l’Evangelització, Mons. Rino Fisichella, ha fet un missatge on recorda la necessitat d’apostar per inversions sostenibles.

Segons Mons. Fisichella, aquest tipus d’inversions són un testimoni de fe, que es fonamenta en el respecte a la natura, creada i confiada a la humanitat per Déu.

RINO FISICHELLA, proprefecte del Dicasteri per a l’Evangelització

“La preocupació per la casa comuna permet als cristians promoure una forma d’economia que no tingui com a objectiu la maximització del benefici”

Mons. Fisichella reclama una política que actuï amb convicció i confiança, per discernir “amb saviesa” els projectes més adequats que apuntin al bé de tothom i que augmentin la qualitat de vida, especialment “la de les persones que pertanyen als estrats socials més febles”.

En el missatge, Mons. Rino Fisichella defensa la necessitat que les inversions no es destinin “únicament al turisme de masses, possible vehicle de pèrdua de la identitat cultural i religiosa”.

Al contrari, anima a promoure “la dignitat de tots els treballadors del sector turísitc per contribruir a augmentar la qualitat del seu treball i del turisme mateix”.

Mons. Fisichella reflexiona també sobre l’art, patrimoni de la humanitat, i reitera que la seva protecció és responsabilitat de tothom: “Els operadors turístics tenen la possibilitat d’oferir oportunitats vàlides i eficaces per redescobrir unes vacances diferents: més solidàries i menys consumistes; més respectuoses amb la natura i capaces de contemplar la bellesa en les seves múltiples expressions.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!