missa cloenda JMJ

En la missa de cloenda de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) de Lisboa, el papa Francesc ha demanat als joves que no tinguin por de canviar el món i de lluitar per la justícia i la pau.

Un milió i mig de nois i noies han escoltat el missatge d’un Papa rejovenit, que vol que els joves se sentin protagonistes a l’Església i a la societat.

Francesc s’ha adreçat directament als joves “que conreen somnis grans”, però que molts cops no es fan realitat; als que “pensen que no en seran capaços”; als “temptats pel desànim, per jutjar-se fracassats o per mirar d’amagar el dolor disfressant-lo amb un somriure”.

El Papa ha valorat el desig dels joves de voler canviar el món i lluitar per la justícia i la pau; uns joves que “posen ganes i creativitat, però que creuen que no n’hi ha prou”.

PAPA FRANCESC

A vosaltres, joves, que l’Església i el món necessiten com la terra necessita pluja; a vosaltres, joves, que sou el present i el futur; sí, precisament a vosaltres, joves, Jesús els diu: “No tingueu por”

Davant d’una multitud entusiasmada, el Bisbe de Roma ha insistit, com també ho va fer Joan Pau II, en aquesta invitació a no témer i a ser llum: “Brillem quan, acollint Jesús, aprenem a estimar com Ell.”

Seül, propera cita

Un dels moments més esperats pels joves ha estat el moment de saber quin serà el país amfitrió de la propera Jornada Mundial de la Joventut.

Joves coreans prenen el relleu de Lisboa / Flickr JMJ Lisboa.

Corea del Sud, concretament Seül, acollirà la propera JMJ l’any 2027: “Des de la frontera occidental d’Europa es traslladarà a l’Extrem Orient: aquest és un signe bonic de la universalitat de l’Església i del somni d’unitat del qual vosaltres sou testimonis!”, ha dit Francesc.

Gairebé trenta anys després de la de les Filipines, el 1995, un país asiàtic tornarà a ser escenari de la Jornada Mundial de la Joventut.

Corea del Sud ja va celebrar la VI Jornada Asiàtica de la Joventut l’agost del 2014, que va presidir el mateix Francesc quan va viatjar a Seül i va visitar també les ciutats de Daejeon, Kkottongnae, Solmoe i Haemi.

Abans d’anunciar on es farà la propera JMJ, el Papa ha convidat els joves d’arreu del món al Jubileu de l’Any Sant 2025 a Roma, amb el lema “Pelegrins d’esperança”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!