Francesc a Fàtima JMJ

L’Església no té portes, tothom hi pot entrar, i aquí podem insistir que tothom pugui entrar-hi, perquè aquesta és la casa de la Mare i una mare sempre té el cor obert per a tots els seus fills. Tots, tots, tots, sense exclusió.”

Ho ha dit el Papa aquest matí, al final del res del Rosari, a la capella de les Aparicions del santuari de Nostra Senyora de Fàtima, que ha visitat en el marc de la Jornada Mundial de la Joventut.

Davant de més de 200.000 joves i fidels d’arreu del món, Francesc ha recorregut en papamòbil els carrers de Fàtima, ha beneït les ofrenes i ha acaronat els nens

A la capella de les Aparicions, Francesc ha pregat en silenci i ha lliurat a la Mare de Déu un ram de flors.

Durant el res del Rosari, acompanyat de joves, malalts, amb discapacitat i presos, el Pontífex ha evocat la “mirada de mare de Maria”.

“Hem resat el Rosari, una pregària bellíssima i vital, vital perquè ens posa en contacte amb la vida de Jesús i de Maria. I hem meditat els misteris joiosos que ens recorden que l’Església només pot ser una llar plena de goig”, ha remarcat el Papa.

El Papa ha pregat a la capella de les Aparicions / Flickr JMJ Lisboa.

La capella de les Aparicions és, segons Francesc, una imatge “bella de l’Església: acollidora i sense portes, un santuari a l’aire lliure, al cor d’aquesta plaça que evoca una gran abraçada materna. Que sigui sempre així en l’Església, que és mare: portes obertes per a tothom i lloc per a tothom”.

Francesc ha destacat que la Mare de Déu sempre acompanya, mai no és protagonista i assenyala Jesús.

Per això ha demanat a cada jove que miri la imatge de la Mare de Déu i li pregunti què li està “assenyalant” en la seva vida: “Mare, què m’estàs assenyalant? Què hi ha a la meva vida que et preocupa, que et mou, que t’interessa?”

Un cop ha sortit de la capella, el Papa ha beneït la pedra de la nova seu de la Santa Casa de la Misericòrdia d’Ourém-Fàtima i ha saludat quinze joves que representen els joves presos i els joves malalts i discapacitats que l’han acompanyat en el Rosari.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!