Via Crucis JMJ

Més de 800.000 pelegrins han participat aquest divendres en el Via Crucis al Parc Eduard VII a Lisboa, on el Papa ha ressaltat en un discurs improvisat el concepte de “camí” amb Jesús i ha recordat que el Senyor va caminar “guarint els malalts, atenen els pobres, fent justícia”.

PAPA FRANCESC

“Jesús camina, però el camí que més està gravat al nostre cor és el camí del Calvari, el camí de la creu”

Francesc s’ha fixat en un dels símbols que acompanya cada Jornada Mundial de la Joventut, la creu, i ha assegurat que la creu és el sentit més gran de “l’amor més gran, aquest amor amb el qual Jesús vol abraçar la nostra vida”.

Així, ha subratllat que Jesús camina per cadascun de nosaltres, per donar la vida per cadascú: “Ningú no té un amor més gran que el qui dona la vida pels seus amics, el que la dona pels altres. No ho oblideu.”

Segons el Pontífex, Jesús espera “la nostra companyia, espera obrir finestres de l’ànima de cadascun de nosaltres. Jesús camina i espera amb el seu amor, espera amb la seva tendresa, donar-nos consol, eixugar la nostra ànima”.

Amb el seu estil, proper i directe, Francesc ha preguntat als joves: “Jo ploro de tant en tant? Hi ha coses a la vida que em fan plorar?”

I ha reconegut que tots en la vida plorem i que en aquests moments “Jesús és amb nosaltres. Ell plora amb nosaltres, perquè ens acompanya en la foscor que ens porta al plor”.

La soledat és un altre dels aspectes sobre els quals ha reflexionat el Papa i ha recordat als joves que “Jesús vol satisfer aquesta soledat, la nostra por, amb el seu consol i ens convida a abraçar el risc d’estimar. És un risc, però val la pena i Ell ens hi acompanya”.


L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!