Jornada de la Infància Missionera

Diumenge 25 de gener se celebra a Espanya la Jornada de la Infància Missionera, que té com a objectiu enfortir la dimensió missionera en la formació humana i cristiana dels nens.

Com explica Anastasio Gil, director de les Obres Missionals Pontifícies, s’ha iniciat un projecte de quatre anys per ajudar pares, educadors i catequistes en la tasca de desenvolupar la dimensió missionera en la iniciació cristiana: “És posar en aquest itinerari una ‘música de fons’ que recordi a nens i formadors que aquesta experiència d’adhesió a Jesús en l’Església implica el reconeixement a la universalitat. És una de les dimensions essencials, i no un simple ‘fer alguna cosa bona’: ajudar els nens a obrir el seu cor a tota la humanitat.”

Per això, el lema d’aquest primer any és “Jo sóc un d’ells”, amb la finalitat que els nens entenguin que per a Déu tots som iguals i que tots estem cridats a incorporar-nos a la seva Església per mitjà del Baptisme.

En aquesta primera etapa la idea és reconèixer que en els plans de Déu no hi ha accepció de persones. En aquest sentit, Gil indica que “tots som membres de la família humana, cridats a construir una societat més justa, alhora que madurem com a persones”.

Infància Missionera informa de les condicions de vida dels nens que neixen i sobreviuen en els països més pobres; promou la participació dels nens en activitats de cooperació missionera i envia íntegrament als missioners els donatius per ajudar els nens.

Espanya és el país que més col·labora amb Infància Missionera, després d’Alemanya i Austràlia. El 2014 Infància Missionera Espanya va enviar dos milions d’euros als nens necessitats del món i va donar suport a 347 projectes.

Història

Fa gairebé 172 anys, un bisbe francès, Mons. Forbin-Janson, commogut per la petició d’ajuda dels seus amics missioners per salvar els nens de la Xina, va confiar en els petits de la seva diòcesi per oferir una resposta. Ells es van sumar a un corrent solidari vers aquells nens que no coneixien. Va ser la primera llavor d’una obra que ha anat creixent.

Des de llavors, els nens d’Infància Missionera formen una xarxa de cooperació entre tots perquè saben que per a Déu tots som iguals.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!