Jornada d'Apostolat Seglar de Catalunya

Més d’un centenar de persones, laics, laiques i consiliaris pertanyents a l’Acció Catòlica i a diverses associacions d’Apostolat Seglar i nous moviments, provinents de tot Catalunya, s’han aplegat a la Casa de l’Església de Sant Feliu de Llobregat amb els objectius de visibilitzar la realitat de l’apostolat laïcal a Catalunya, ajudar a la coneixença mútua, formar-se per a l’evangelització i aportar iniciatives per a la promoció de l’apostolat seglar.

Mons. Agustí Cortés, bisbe de Sant Feliu de Llobregat, ha donat la benvinguda als assistents, entre els quals hi havia Mons. Francesc Pardo, bisbe de Girona. Ha remarcat que els bisbes desitgen un laïcat confessant de la fe, compromès en el món, amb veu pròpia i en comunió eclesial.

Mons. Xavier Novell, bisbe de Solsona i president de la Comissió Interdiocesana d’Apostolat Seglar de la Conferència Episcopal Tarraconense, ha remarcat la necessitat que avui tenen els laics d’associar-se per tal de poder afrontar el repte de l’evangelització.

La primera ponència ha estat a càrrec de Cori Casanova, membre del Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona, i de Jaume Galobart, delegat de Catecumenat i membre de l’equip d’Apostolat Seglar de la diòcesi de Terrassa. Cori Casanova ha definit la funció dels laics en el Poble de Déu com “ser veu de l’evangeli en el món i ser veu del món en l’Església”. La missió dels laics s’ha de viure en una espiritualitat arrelada en la presència-absència de Déu en el món. Alhora, els laics han de ser portaveus del món a l’interior de la parròquia.

Jaume Galobart ha assenyalat el repte i l’esperança que suposa la nova realitat del catecumenat: cada vegada més persones demanen un accés a la vida cristiana provinents de situacions de “perifèria”: cal un nou llenguatge per tal de despertar i transmetre la fe, cal un acompanyament personal i un recolzament de la comunitat.

La segona ponència ha estat pronunciada per Anna Almuni, delegada d’Apostolat Seglar de Barcelona. Parlant de l’espiritualitat evangelitzadora dels laics, ha afirmat que tots som alhora deixebles cridats a seguir Jesús i missioners enviats per ell a anunciar la bona notícia i tenir cura dels altres. El laic cristià ha de ser contemplatiu de la Paraula, arrelat en la persona de Jesús, i contemplatiu del poble, atent a les crides de Déu que es manifesten en els germans, amb la mirada posada en el món que necessita ser transformat i en els pobres amb qui Jesús s’identifica.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!