Aquest diumenge 12 de maig, solemnitat de l’Ascensió del Senyor, se celebra la LVIII Jornada Mundial de les Comunicacions Socials amb el tema Intel·ligència artificial i saviesa del cor: per a una comunicació plenament humana.

En el missatge del papa Francesc per a aquesta jornada es posa en relleu com la intel·ligència artificial està modificant radicalment la informació i la comunicació.

El Pontífex es pregunta si la intel·ligència artificial acabarà construint “noves castes basades en el domini de la informació” o si portarà “més igualtat promovent una informació correcta”.

De la seva banda, els bisbes de la Comissió Episcopal per a les Comunicacions Socials de la Conferència Episcopal Espanyola també han fet un missatge per a la jornada.

En el text reflexionen sobre la revolució de la intel·ligència artificial, com afecta la dignitat humana i la repercussió en l’àmbit de la comunicació.

Els bisbes incideixen en posar l’ésser humà al centre de la comunicació: “La intel·ligència artificial ha de ser alliberada de biaixos ideològics, polítics, d’eficiència econòmica, que expulsen l’ésser humà del centre de l’activitat de comunicació.”

Per això, destaquen que el biaix d’humanitat “és l’únic indispensable en una intel·ligència artificial socialment responsable, al servei de la dignitat de l’home i del nostre temps”.

El missatge episcopal assenyala que “tota comunicació és un dels elements clau per a la fortalesa de les democràcies”. En aquest sentit, fa una crida a protegir aquest dret constitucional a “comunicar o rebre informació veraç per qualsevol mitjà de difusió, dels poders econòmics i polítics, que tants cops desitgen limitar-lo”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!